De Legende van Jaon de Leugenèèr

In de rustige omgeving van Diessen / Haghorst, waar de tijd eens stil stond, woonde een man die bekend stond als Jaon de Zak of Jaon de Leugenèèr. Zijn naam was een begrip in de streek, want waar Jaon verscheen, volgden zijn fantastische verhalen al snel. Mensen luisterden gefascineerd, wetende dat Jaon’s verhalen soms misschien wat overdreven waren, maar ze vonden het heerlijk om erin meegezogen te worden.

Deze volkslegende was de inspiratie voor een hobbybrouwer in Haghorst en noemde zijn bier ‘De Leugeneer’. Dit als eerbetoon aan de meesterlijke verhalenverteller die ooit in de streek geleefd heeft. Het logo van ‘De Leugeneer’ toont een afbeelding van Jaon, met zijn mond wijd open in een prachtig verhaal, terwijl zijn schaduw de waarheid in twijfel trekt. 

Mocht je ooit het geluk hebben om een biertje van ‘De Leugeneer’ te proeven, zul je met elke slok van het bier niet alleen het ambacht van de brouwer proeven, maar ook de geest van Jaon de Leugenèèr. De legende leeft voort in elke fles die wordt geopend. Laat je betoveren door zijn verhalen, je weet dat ze misschien niet helemaal naar waarheid zijn, maar ze zullen glimlach op je gezicht toveren en je hart verwarmen.

En zo blijft Haghorst, een dorp doordrenkt van geschiedenis en fantasie, een plaats waar de legende van Jaon de Leugenèèr nooit zal worden vergeten.

Proost op Leugeneer, proost op Jaon!